Pages

Selasa, 4 April 2017

Nak hilangkan jerawat tanpa risau dengan bahan kimia?

Sekarang ni, produk untuk hilangkan jerawat makin berlambak di pasaran, banyak juga yang berkesan dalam jangka masa yang pantas. Tapi sejak akhir-akhir ni, banyak produk telah dilaporkan menggunakan bahan kimia terlarang yang menyebabkan kesan bahaya si pemakainya.


Kes produk untuk jerawat yang beracun semakin menjadi-jadi menyebabkan muka pesakit semakin teruk sehingga menjejaskan kulit muka secara kesuluruhannya.


Mak aiiih!...

Kecoh baru baru ni seorang pengguna produk hilangkan jerawat menerima nasib malang,... begini kisahnya..


Lin (bukan nama sebenar) ada menggunakan produk untuk hilang jerawat yang dibeli di kedai , muka lin ni kira jerawat sikit-sikit je, lin pun beli la produk hilangkan jerawat tu, jenama agak dikenali jugak.

Pada peringkat awal guna ,muka lin cepat dapat kesan, memang kulit rasa bertambah licin cerah dan jerawat mudah hilang, pergh happy gila lin bila orang puji muka makin licin, xde dah macam dulu..

Sehinggalah selepas beberapa bulan...


Lin konsisten pakai produk tu, bila lepas beberapa bulan, tiba-tiba muka lin jadi makin sensitif, muka nampak cerah , licin tapi bila kena matahari, mudah naik merah-merah, kulit muka pun rasa makin nipis, Lin mula risau dengan perubahan pada kulit mukanya , dan Lin buat keputusan untuk stop guna produk tu.


Malang tak berbau....


Selepas Lin stop guna produk tu, jerawat tiba-tiba tumbuh dengan banyak, muka semakin banyak naik jerawat malah lebih teruk dari dulu. 


Selepas dilihat semula, rupanya banyak produk untuk hilangkan jerawat ni guna merkuri, sejenia bahan kimia yang menghakis kulit, kulit boleh licin dan putih tapi kuli makin nipis...


Begitulah kisah Lin ni....


Namun ini pula adalah cara semulajadi yang anda boleh cuba dan elakkan dari menerima nasib yang sama macam lin


Penyelesaian terbaru yang selamat dari bahan kimia, 100% semulajadi dan tanpa alkohol..


Tak perlu risau lagi dengan kesan bahan kimia, ini adalah kaedah semulajadi tanpa memberi kesan kepada keradangan pada muka anda yang terkesan dengan jerawat yang menjadi-jadi..


Ini adalah perkongsian dari salah seorang pengguna yang mengamalkan essential oil sebagai cara untuk mengurangkan masalah jerawat.

Miss carolyn berkongsi bagaimana kaedah ini membantu...

"Saya telah mendapat kesan yang hebat dengan menggunakan kaedah penjagaan kulit seperti ini, saya gunakan setitik tea tree essential oil dalam semangkuk air panas, jangan terlalu panas sangat, gunakan kain bersih seperti tuala, gunakan kain bersih yang baru setiap kali ingin melakukan proses ini,


Rendam kain dalam air yang telah dititiskan dengan essential oil dan letakkan pada muka, pastikan mata tertutup. Tekan pada muka sehingga hilang rasa hangat pada muka, ulang sehingga 10 kali, dan lakukannya pada waktu pagi dan petang.



Kaedah ini membantu menyediakan lapisan sebagai pelembap semulajadi yang menyelesakan dan ia juga membantu saya untuk penyembuhan kulit kesan dari pengambilan bahan kimia pada muka. Penggunaan cara ini juga sangat menenangkan dan ianya terhindar dari sentuhan pada kawasan radang yang terkena pada muka kita yang boleh memburukkan lagi keadaan. Harap perkongsian saya membantu ya, jangan lupa kongsikan pengalaman anda selepas menggunakan essential oil nanti. "


Ikhlas dari Carolyn...




Haa begitula perkongsian ringkas dari Miss Carolyn, ia adalah pengalaman sebenar bagaimana essential oil ini membantu untuk mengurangkan masalah jerawat.


Nak saya bantu dengan menggunakan kaedah penggunaan essential oil untuk membantu masalah jerawat anda?

Ini adalah pakej terbaik dari Ronella Essential Oil untuk membantu masalah jerawat anda, mari saya kongsikan satu-persatu..

  • Ronella Tea Tree Essential Oil-  aroma tea tree boleh digunakan sebagai kaedah mengambil wap esential oil yang disertakan dengan semangkuk air panas. Ronella Tea Tree Essential Oil ini mempunyai bahan antikulat dan antimikrob yang telah dibuktikan sebagai penyelesaian ramai untuk masalah jerawat.  Penggunaan aroma tea tree ini sudah dilakukan sejak zaman-berzaman lagi untuk membantu mengurangkan masalah kulit sensitif dan anda boleh cuba untuk mengurangkan kesan yang semakin buruk pada jerawat muka anda. Bahan tea tree yang 100% semulajadi ini memberikan kesan yang menyelesakan pada kawasan sakit pada muka. 

  • Ronella Lavender Essential Oil- Aroma lavender mempunyai  manfaat yang mendalam untuk kulit anda,  ia membantu melegakan dan menyuburkan kulit akibat jerawat, selain itu, lavender ini mempunyai antioksida yang menyelesaikan masalah kulit kering ,mengurangkan tompok gelap dan parut akibat jerawat. Selepas anda gunakan tea tree menggunakan kaedah pengewapan dengan mangkuk air panas. Gunakan pula aroma lavender dengan titiskan sebanyak 5 titik dalam ronella diffuser. Pasti lebih relaks dan tenang akibat stress dengan masalah jerawat.

  • Ronella Lemongrass Essential Oil- aroma lemongrass sangat terkenal sebagai aroma untuk membantu masalah jerawat, aroma ini juga anda boleh gunakan bersama jojoba oil sebagai carrier oil anda. Boleh sapukan pada kawasan yang terkesan dengan jerawat. 

Bagaimana untuk anda membezakan ianya benar-benar semulajadi atau sekadar claim sahaja?

Ronella Essential Oil dihasilkan oleh syarikat tempatan untuk memperjuangkan proses pembuatan yang 100% semulajadi , tanpa bahan kimia dan alkohol, untuk memastikan ianya semulajadi, anda perlu melihat berapa peratuskan kandungan essential oil bagi setiap aroma. Pastikan setiap aroma adalah essential oil yang asli dan bukannya aroma blend. 

Ini bagi memastikan ianya memberikan kesan yang maksima untuk masalah jerawat anda.