Pages

Wednesday, May 31, 2017

Tips Hilangkan Bau Hapak Tilam dan Bantal Kekabu

Assalamualaikum & Hi semua.

Hari ni, saya nak share tips hilangkan bau hapak kat tilam dan bantal kekabu
Dengan menggunakan Ronella Essential Oil Lemongrass


Bahan-bahan:
- Tilam atau bantal kekabu

- Bekas spray kosong (saya guna Fabreze)
- Air
- Ronella Essential Oil Lemongrass




Cara-cara:
- Isikan air dalam bekas spray 
- Titiskan 5 - 6 titis Ronella Essential Oil Lemongrass dalam bekas spray yang dah berisi air tadi
- Tutup penutup spray dan goyang botol spray dengan lembut supaya air dan essential oil tadi bercampur
- Boleh spray kat tilam atau bantal




Next step:
Keringkan kat tempat cuaca panas atau kalau umah tak kena cahaya macam umah saya ni, talakan ajer kat depan kipas. Asalkan panas atau berangin boleh ajer.

Dah kering tu, bolehlah sarungkan dengan sarung tilam atau bantal
Mesti baby selesa bila bau tilam dan bantal dah tak hapak
Dan yang penting essentail oil ni bebas dari bahan kimia.
Cuma elakkan dari terkena secara direct dengan kulit untuk elakkan alahan atau kerengsaan kulit sebab eo ni pekat.


Senang kan?
Selamat mencuba dengan kaedah yang selamat dan bebas bahan kimia!

Berminat nak beli Essential Oil Ronella, boleh hubungi saya.