Selasa, 24 Oktober 2017

Cara Mudah Bantu Suami Berhenti Merokok Secara Senyap

Terima kasih kerana melawat blog www.ronella-essential-oil.com. Jika anda ada suami yang perokok tegar dan susah nak berhenti merokok, ada cara mudah untuk bantu suami berhenti merokok secara senyap

Ada kajian yang telah dibuat mendapati perokok yang menghidu wap dari Black Pepper Essential Oil dapat kurangkan keinginan mereka untuk merokok.

Jika dah boleh tahan dari merokok selama beberapa jam kan lebih baik dari tak pernah cuba berhenti langsung. 

Para isteri jangan terkejut pula bila suami kata

'Hari ni I kurang merokok'

Kan best tu.

Tak perlu bagitahu pun dekat suami, pasang diffuser senyap-senyap dan biarkan 'on' bila suami ada di rumah.

Cara nak diffuse Black Pepper Essential Oil

1. Letak Diffuser Ronella di ruang tamu/ dalam kereta
2. Masukkan 70ml/100ml air
3. Masukkan 5 titis Black Pepper Essential Oil 
4. Tekan 'on'
5. Biarkan 'on' selama beberapa jam

Jika nak bau yang lebih best, campurkan Black Pepper Essential Oil dengan salah satu essential oil dibawah

1. Bergamot Essential Oil             RM39
2. Ylang-Ylang Essential Oil         RM45
3. Lavender Essential Oil              RM62
4. Grapefruit Essential Oil             RM49
5. Geranium Essential Oil             RM68
6. Coriander Essential Oil             RM57
7. Fennel Essential Oil                  RM55



Harga Black Pepper Essential Oil

Harga: RM51
Berat: 5ml (lebih kurang 100 titis)

Kos postage
Semenanjung RM8
Sabah dan Sarawak RM12

Cara dapatkan Black Pepper Essential Oil

1. Wasap penulis di +60134141176

2. TEKAN link dibawah untuk wasap penulis

http://ronellamy.wasap.my

Essential Oil Malaysia